Tuesday, June 2, 2009

Tarta cu rucola


Dupa cum am mai marturisit si in alte dati, suntem niste pofticiosi! Unii poftim la dulce, altii la sarat... eh, noi sa fim sanatosi!
De data asta am poftit la tarta cu rucola a Mayei si trebuie sa va spun ca a iesit buna, buna, dupa cum "promiteau" fotografiile vazute. Multumim pentru idee!
Nu am modificat nimic la reteta originala. Iata:

Ingrediente pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt, la temperatura camerei
  • 50 g cascaval picant ras(Bergkäse, daca aveti, daca nu, puteti pune cascaval normal, un ardei iute tocat marunt si piper)
  • 1 ou
  • 25 ml smantana lichida (15% grasime)
  • sare
  • rozmarin si cimbru, uscate

Ingrediente pentru umplutura:

  • 125 g rucola
  • 200 g sunca
  • 4 cepe verzi
  • 3 oua
  • 180 ml smantana lichida (15% grasime)
  • 100 g cascaval sau branza
  • sare, piper
  • ulei de masline
Mod de preparare:

Mai intai pregatiti aluatul. Frecati untul cu cascavalul si faina. Adaugati apoi oul, smantana si condimentele, framantand in continuu, pana ce puteti face o bila din aluat. Infoliati bila obtinuta si o puneti la frigider, pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, scoateti aluatul din frigider, il asezati intre doua coli de hartie pentru copt si, cu sucitorul, intindeti o foaie putin mai mare decat marimea formei pentru tarta, astfel incat sa puteti forma o margine de aproximativ 2 cm.
Asezati foaia in tava, folosindu-va de hartia de copt. In functie de marimea, tavii, se poate sa va ramana ceva aluat; il veti putea folosi pentru a coace biscuiti sarati. Tava mea are diametrul de 31 cm si nu mi-a ramas aluat in plus.
Acoperiti forma cu o folie si dati din nou la frigider pentru 20-30 minute.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade.
Dupa ce scoateti aluatul din frigider, intepati-l cu furculita din loc in loc, pentru a preveni umflarea lui in timpul coacerii. Bagati la cuptor si lasati-l aproximativ 7-8 minute, pana devine rumen.

Acum pregatiti umplutura. Taiati ceapa rondele mici. O caliti usor in ulei de masline incins. Apoi adaugati si rucola, rupta cu mana.
Dupa ce s-a evaporat zeama lasata de verdeturi, trageti deoparte, condimentati. Apoi presarati verdeata peste foaia coapta de aluat. Deasupra presarati sunca taiata bucatele mici.

Intr-un bol, bateti ouale, adaugati branza rasa, smantana si condimentele. Amestecati bine si turnati deasupra tartei.
Dati la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 30 de minute, pana devine aurie.

Este foarte buna. Simpla, alaturi de o salata de cruditati, alaturi de un pahar de sana, calda, rece, cum va place...

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment