Ingrediente:
- 1 cana de pulpa de dovleac copt (facuta piure)
- 1 cana de zahar (ori mai putin daca folositi ciocolata dulce)
- 1/2 cana ulei
- 1 ou
- 2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite praf de scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita lapte
- 1 lingura zahar vanilat
- 1-2 cani bobite/fulgi de ciocolata amaruie (ori ciocolata amaruie sfaramata)
- Mixam piureul de dovleac impreuna cu zaharul, uleiul si oul.
- Stingem bicarbonatul in lapte, apoi adaugam compozitiei de dovleac.
- Amestecam faina, praful de copt, scortisoara si sarea si le adaugam usor si pe acestea amestecului de dovleac.
- Apoi urmeaza vanilia si fulgii de ciocolata.
- Compozitia obtinuta va avea o textura groasa, "se va tine mai bine" decat aluatul de pandispan. Tapetam tava cu hartie de copt unsa cu foarte putin ulei; apoi formam biscuitii, luand cu o lingura din aluat si turnand direct pe hartie, avand grija sa dam forma cat de cat rotunda.
- Dam la copt, 10-12 minute, la 175 grade.
Pofta buna!
Ce bine arata ! Au o culoare foarte faina ;) Cred ca sunt tari buni !
ReplyDeleteDaaa, sunt ochiosi! Intr-atat incat te trezesti ca i-ai dat gata cat ai clipi :)
ReplyDeleteSunt moi si buni, noua ne-au mers la inima :)
Bine te-am gasit. Minunat blogul tau. Sarbatori fericite.
ReplyDeleteBine ai venit pe la noi, Marcela! Blogul nostru este in vacanta :)
ReplyDeleteDar asteptam sa ne auzim sanatosi la anu'. Sarbatori fericite!