Friday, October 23, 2009

Biscuiti cu dovleac

Na bun, daca v-a mai ramas pulpa de dovleac copt si nu stiti ce sa faceti cu ea, uite-aici o idee, Biscuiti!

Ingrediente:
  • 1 cana de pulpa de dovleac copt (facuta piure)
  • 1 cana de zahar (ori mai putin daca folositi ciocolata dulce)
  • 1/2 cana ulei
  • 1 ou
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita lapte
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1-2 cani bobite/fulgi de ciocolata amaruie (ori ciocolata amaruie sfaramata)
Mod de preparare:
  • Mixam piureul de dovleac impreuna cu zaharul, uleiul si oul.
  • Stingem bicarbonatul in lapte, apoi adaugam compozitiei de dovleac.
  • Amestecam faina, praful de copt, scortisoara si sarea si le adaugam usor si pe acestea amestecului de dovleac.
  • Apoi urmeaza vanilia si fulgii de ciocolata.
  • Compozitia obtinuta va avea o textura groasa, "se va tine mai bine" decat aluatul de pandispan. Tapetam tava cu hartie de copt unsa cu foarte putin ulei; apoi formam biscuitii, luand cu o lingura din aluat si turnand direct pe hartie, avand grija sa dam forma cat de cat rotunda.
  • Dam la copt, 10-12 minute, la 175 grade.
Reteta am preluat-o de aici. Si o precizare, mie mi-au iesit vreo douazeci si ceva de bucati, spre norocul nostru de mancaciosi!!! Merg foarte bine alaturi de o cana de lapte.

Pofta buna!

4 comments:

  1. Ce bine arata ! Au o culoare foarte faina ;) Cred ca sunt tari buni !

    ReplyDelete
  2. Daaa, sunt ochiosi! Intr-atat incat te trezesti ca i-ai dat gata cat ai clipi :)
    Sunt moi si buni, noua ne-au mers la inima :)

    ReplyDelete
  3. Bine te-am gasit. Minunat blogul tau. Sarbatori fericite.

    ReplyDelete
  4. Bine ai venit pe la noi, Marcela! Blogul nostru este in vacanta :)
    Dar asteptam sa ne auzim sanatosi la anu'. Sarbatori fericite!

    ReplyDelete