Thursday, October 22, 2009

Cartofi la cuptor

Mare lucru nu am sa scriu in postul asta. Si cred ca 99,99% din voi stiti "cu ce se mananca" reteta asta :)
Dar fiindca mie mi se par chiar apetisante pozicile astea, m-am decis sa vi le arat si voua. In plus, reteta de fata isi merita pe deplin locul pe blog fiind una dintre papicile prestate in bucataria noastra de cateva ori pe saptamana. Da, suntem niste cartofari si da, suntem comozi si alegem mai mereu mancaruri ce se fac iute si singure :)

Ce?...
in principiu, cam ce avem prin casa si ce ne place. In cazul nostru, iaca:
  • cartofi (de preferinta, noi)
  • rozmarin uscat
  • maghiran uscat
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
Cum?...
  • Curatam cartofii de coaja ori, daca sunt noi, doar ii spalam bine cu o perie.
  • Ii taiem in sferturi.
  • Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Presaram ierburile, condimentele si uleiul peste. Amestecam usor, ca "sa se pupe" toate.
  • Dam la cuptor, la 190 de grade, aproximativ 20-25 min. La jumatatea intervalului, invartiti cartofii o data, sa se "bronzeze" uniform. Verificati cu o furculita, sunt gata cand au mijlocul moale si arata cam asa:
Atat am avut de zis :)
Pofta buna!

1 comment:

  1. Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
    Sarbatori fericite!

    ReplyDelete