Tuesday, April 20, 2010

Mancarica de broccoli, cartofi si morcovi




Marturisesc ca nu am pretentia ca v-as arata acum o reteta sofisticata. Pur si simplu s-a intamplat odata ca, inspirata de ingredientele gasite prin casa, sa incropesc mancarica asta; iar mai apoi s-a intamplat ca ne-a placut mult tuturor. Asa incat si-a gasit locul printre obiceiurile noastre alimentare. Ce ma incanta pe mine in mod deosebit la ea e ca asta e unul din putinele trucuri ce imi reusesc pentru a-i face pe baieti sa manance broccoli. Pentru ei, in majoritatea cazurilor, mancarea verde nu prea e de mancat :) . De altfel, lor e musai sa le ofer si ceva carne pe langa legumele astea. Mie imi place sa o mananc doar asa.

Si acum va avertizez, nu e mare lucru de spus...
Ingrediente:

Thursday, April 8, 2010

Flan (flaugnarde) cu smochine

Abia de curand am descoperit si eu ca exista asa ceva - flaugnarde ... deh, cat traieste omul invata. Pare-se ca este varianta cu alte fructe decat cirese a clasicului clafoutis - na, ca de asta stiam deja. "Clafoutis" este un desert traditional frantuzesc cu cirese, care nu este tarta de fapt, caci nu are "baza" de pandispan, foaie ori biscuite... In fine, cine nu e lamurit, isi da seama despre ce e vorba citind reteta.
In dictionarul limbii romane prajitura asta se cheama generic "flan".
Si, pentru cine e interesat, iata ce ne povesteste prietena noastra Wikipedia aici.

Oricum ar fi, lasand povestile deoparte, desertul asta este delicios. Si atat de usooor! Atat in ceea ce priveste prepararea lui, dar mai ales consumarea lui. Stati pe-aproape, veti vedea!