Monday, September 29, 2014

Biscuiti cu crema de branza, umpluti cu Nutella

Biscuitii acestia sunt printre preferatii mei. Singura lor problema, din punctul meu de vedere, este ca in timpul pregatirii lor ai de lucrat cu un aluat lipicios, greu de manevrat, mai ales ca trebuie umpluti cu ceva cremos. Noroc ca Paula cu biscuitii ei de acum ceva vreme mi-a dat ideea de a congela intai bilute de Nutella. Treaba se simplifica cel putin pe jumatate. Sigur, aluatul tot lipicios e, dar macar ti se va lipi de degete numai aluat, nu si crema de alune :)

Monday, September 22, 2014

Rulada cu dovleac si crema de branza


Imi dau seama acum, pentru a nu stiu cata oara, ca mie imi plac foarte mult prajiturile sub forma de rulada. Mi se par frumoase si cochete. Dar le fac foarte rar. Nu stiu de ce, fiindca se pregatesc foarte rapid, de fapt. Si sunt o gramada de combinatii si arome pe care le poti varia. Si sunt faine, am mai spus :) Asa ca, nota pentru mine, sa fac mai des rulade dulci.

Wednesday, September 17, 2014

Budinca de branza de vaci sau quark si pruneReteta aceasta e din categoria celor super simple, super rapide si super gustoase. Totul la super...lativ :)
Repede, repede, sa o incercati, acum cat prunele sunt proaspete si gustoase. Si ieftine, sigur. Noi am repetat reteta de 2 ori la sfarsit de saptamana si s-a topit un' doi, de fiecare data.

Tuesday, September 2, 2014

Kalter Hund cu fistic si merisoare


Mi se intampla deseori sa imi doresc sa fac un fel de mancare (desert, in cele mai multe cazuri) doar fiindca imi ia ochii fotografia de prezentare dintr-o revista. Asa s-a intamplat si in cazul asta. Sigur ca initial am avut o retinere in a-l face, fiindca are o gramada de calorii si e greu sa pastrezi moderatia cand ai o asemenea tentatie in frigider. Dar, cum ce e bun e menit sa fie impartit cu cei dragi, am gasit repede solutia: sa il faci la o petrecere, unde va fi apreciat pentru aspectul sau oaches si unde, in acelasi timp, va fi impartit multimii - si uite asa, moderatia poate fi realitate. Pam-pam! :)