tag:blogger.com,1999:blog-86246292179003746112024-03-13T21:47:41.642+02:00D'ale coconitelor"Mama coace paine, soare in ferestre /
Soarele e unul, mama una este... " (Grigore Vieru)Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.comBlogger95125tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-43616896845040907362018-05-16T19:41:00.001+03:002018-05-24T12:18:30.892+03:00Guguluf cu ciocolata, crema de branza si zmeura
Desertul asta atat de usor de facut l-am descoperit acum vreo 3 luni, admirand fotografii cu mancare pe Pinterest. Mi-a atras atentia titlul lui, era vorba de un chec de tip negresa, cu mijloc de cheesecake. Hmmm, interesant, e clar usor de facut si sigur sigur iese bun, nu are cum altfel. Deci, am salvat pagina respectiva si cu prima ocazie am probat reteta. ... Si apoi am mai repetat-o Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-44676066272136116132018-05-10T12:13:00.002+03:002018-05-24T12:19:19.355+03:00Supa crema de leurda
Salutare, salutare!
Revin pe pagina blogului cu o reteta buna de facut in perioada asta, fiindca leurda este in plin sezon. Stiu ca nu toata lumea iubeste frunzele astea, dar nu-i nimic, poate va fac curiosi, poate va dau idei noi... Eu am descoperit leurda abia de vreo 7, 8 ani si rapid am fost vrajita. Imi place aroma, imi place ca e sanatoasa si incerc in fiecare primavara sa maAnkihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-54900744252265629162016-06-28T17:59:00.002+03:002020-08-21T17:58:47.215+03:00Prajitura cu rabarbar
Obisnuiam sa mananc prajitura din asta in fiecare an de Sfanta Elena. Vecina noastra, tanti Lenuta o pregatea mereu de onomastica ei. Mi se parea absolut grozava. Inca mi se pare la fel. Desigur, nu mancam prajitura asta numai cu ocazia zilei de Sfanta Elena. La o adica ar fi fost pacat, aveam in gradina o tufa imensa de rabarbar, asa ca la trecerea dintre primavara spre vara, Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-32312558784147790842016-06-17T19:53:00.001+03:002016-06-17T19:53:59.470+03:00Somon in crusta de seminte cu salata calda de sparanghel
Dragilor, azi am două lucruri să vă spun: în primul rand, să încercați rețeta asta de somon. Este pur și simplu DE-Men-Ti-A-Lă. Am descoperit-o acum un an, la Butterandcream (mulțumesc pentru rețetă) și numai așa am mai pregatit somonul de atunci. Să încercati, să încercati!
Apoi, al doilea lucru pe care vreau sa vi-l recomand: Sparanghelul. Il știti? Ați mancat? Vă place? Eu abia de Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-82406964901770531392016-06-14T15:03:00.000+03:002016-06-14T20:24:46.207+03:00Tort cu capsuni, frisca siii.... busuioc!!! .... sau "Căpșuni + Busuioc = LOVE"
Din nou m-am inspirat dintr-o revistă de dulciuri. Din nou m-a atras o fotografie. Este foarte clar că am o slăbiciune pentru preparatele care contin roșu, alb și verde. Așa s-a întâmplat și de data asta, am văzut fotografia, mi-a placut tare mult și mi-am dorit să realizez și eu ceva asemănător. Desigur, am fost puțin sceptică văzand combinația Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-83075764532964395812015-07-15T17:46:00.002+03:002015-07-15T20:12:28.475+03:00Tort cu lamaie si zmeura
Astazi va propun o varianta perfecta pentru desertul unei zile toride de vara. Fie ca e pentru o duminca, asa cum s-a nimerit la noi, fie ca e pentru o aniversare (pentru care va trebui sa mariti cantitatile), reteta asta e potrivita oricum.
Eu nu ma laud a fi o creatoare de retete. Nu ma pricep, nu am curaj.... cert e ca obisnuiesc sa incerc retete pe care le gasesc in reviste ori in Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-4163527000372322032015-07-14T17:22:00.002+03:002015-07-14T17:22:48.489+03:00Indiene cu frisca
... Imi amintesc perfect cofetaria de pe colt. Acolo ne era deseori popasul dupa ce ieseam de la scoala. Prietena mea isi lua un choux ori un ecler. Eu imi luam negresit o indiana. Era preferata mea, dintre prajiturile de cofetarie. Buna, zemoasa, racoroasa. ... Apoi au trecut ani, multa vreme nu am mai mers prin cofetarii, apoi au aparut alte retete, alte trenduri, tarte frantuzesti, Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-33083127245555756082015-07-07T14:25:00.002+03:002015-07-14T17:25:11.101+03:00Clafoutis cu cirese
Zilele trecute sotul meu a ajutat niste prieteni ce se mutau in casa noua. Dupa o dupa-masa lunga s-a intors acasa cu o galeata plina cu cirese proaspat culese din noua gradina. The yumm!!
Nu imi amintesc sa mi se fi intamplat vreodata sa am la dispozitie mai multe cirese decat poate stomacul meu duce :) Dar de data asta o asa mare galeata plina cu fructe ne-a facut knock-out pe toti.Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-519735303739675042014-12-10T01:48:00.002+02:002014-12-10T01:48:35.818+02:00Cheesecake cu arome de iarna
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi totiAnkihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-72282657554409575992014-12-01T20:25:00.001+02:002014-12-01T20:25:29.536+02:00Blat de cacao. Crema de branza. Mascarpone. Miere. Tooort!
A trecut mai bine de un an de cand am descoperit reteta lui Andie de tort usor, bun si rapid. L-am facut de nenumarate ori, intai pentru noi, apoi pentru prieteni, pentru parinti, frati si veri, iar pentru noi... si tot asa. Mereu am avut succes cu el, mereu a placut degustatorilor.
Saptamana trecuta o prietena mi-a cerut o reteta buna de tort de casa. Si, cum s-a mai Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-91686716153802884382014-09-29T15:32:00.001+03:002014-09-29T19:45:33.557+03:00Biscuiti cu crema de branza, umpluti cu Nutella
Biscuitii acestia sunt printre preferatii mei. Singura lor problema, din punctul meu de vedere, este ca in timpul pregatirii lor ai de lucrat cu un aluat lipicios, greu de manevrat, mai ales ca trebuie umpluti cu ceva cremos. Noroc ca Paula cu biscuitii ei de acum ceva vreme mi-a dat ideea de a congela intai bilute de Nutella. Treaba se simplifica cel putin pe jumatate. Sigur, aluatul tot Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-13522526283253935772014-09-22T17:29:00.000+03:002014-09-22T17:32:56.709+03:00Rulada cu dovleac si crema de branza
Imi dau seama acum, pentru a nu stiu cata oara, ca mie imi plac foarte mult prajiturile sub forma de rulada. Mi se par frumoase si cochete. Dar le fac foarte rar. Nu stiu de ce, fiindca se pregatesc foarte rapid, de fapt. Si sunt o gramada de combinatii si arome pe care le poti varia. Si sunt faine, am mai spus :) Asa ca, nota pentru mine, sa fac mai des rulade dulci.
Zilele trecute am Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-75692449678457938032014-09-17T12:58:00.000+03:002014-09-23T20:28:46.055+03:00Budinca de branza de vaci sau quark si prune
Reteta aceasta e din categoria celor super simple, super rapide si super gustoase. Totul la super...lativ :)
Repede, repede, sa o incercati, acum cat prunele sunt proaspete si gustoase. Si ieftine, sigur. Noi am repetat reteta de 2 ori la sfarsit de saptamana si s-a topit un' doi, de fiecare data.
Ingrediente:
500 g quark sau branza de vaci
400-500Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-57623343470228104022014-09-02T18:00:00.001+03:002014-09-02T18:05:07.165+03:00Kalter Hund cu fistic si merisoare
Mi se intampla deseori sa imi doresc sa fac un fel de mancare (desert, in cele mai multe cazuri) doar fiindca imi ia ochii fotografia de prezentare dintr-o revista. Asa s-a intamplat si in cazul asta. Sigur ca initial am avut o retinere in a-l face, fiindca are o gramada de calorii si e greu sa pastrezi moderatia cand ai o asemenea tentatie in frigider. Dar, cum ce e bun e menit sa fieAnkihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-89274296716713705392014-08-20T13:38:00.001+03:002014-08-22T11:43:42.890+03:00Cakepops
Buna sa va fie inima!
Din nou revin si scriu aici dupa o lunga pauza. Cum se intampla mai mereu, e greu sa imi gasesc cuvintele. Asa ca nu ma lungesc. Dar ma bucur ca va pot spune ca in timpul asta ce a trecut am fost sanatosi si ni s-a intamplat doar sa imbatranim sau sa devenim mai intelepti... depinde cum privesti lucrurile :) . Sa ne tina Dumnezeu asa, si pe noi, dar si Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-76594605704715716612013-04-29T00:43:00.001+03:002013-04-29T00:43:42.386+03:00Tarta cu sparanghel si cartofi
Uof... pregatisem tarta asta (foarte pe fuga, ce-i drept) special pentru a o trimite Adinei, la provocarea "Dulce Romanie" a lunii aprilie. Ei, si acum jumatate de ora, deschizand blogul Adinei pentru a copia niste linkuri, citesc inca o data textul invitatiei si ma lamuresc (dooh!) ca subiectele editiei sunt leurda (de asta stiam), ciupercile (da, stiam si de ele) si tartele rustice (Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-20510264898764419932013-03-31T00:13:00.000+02:002014-08-22T15:31:31.349+03:00Cheesecake cu Nuci si Dulce de Leche. Sau Caramel.
Va prezint astazi desertul nostru de duminica trecuta. Cum la noi in casa prajiturile cu crema de branza au mare succes, acestea sunt si cel mai des prezente pe masa, evident. Am incercat de-a lungul timpului multe tipuri de cheesecake, fiecare cu farmecul lui si aceasta a fost prima oara cand am amestecat caramel in compozitie asteptandu-ma la o savoare speciala.... Desigur, nu m-am Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-34448242853465202402013-03-30T00:53:00.000+02:002014-08-22T10:57:54.308+03:00Macarons cu cacao si nuci
dupa reteta lui Andie, muza mea intr-ale macaronajului - draga mea, iti multumesc :)
Acum o jumatate de an incepuse deja sa infloreasca in mintea mea dorinta de a incerca o reteta de macarons. Deja vedeam mult in "jurul" meu, pe bloguri, site-uri sau prin reviste culinare cum se propaga moda asta a piticelor prajiturele frantuzesti si uite-asa, pe negandite, m-a Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-8945203704824384392013-03-17T20:02:00.003+02:002014-08-22T11:36:36.966+03:00Tort cu zucchini
Acesta e noul nostru preferat in materie de torturi. L-am descoperit toamna trecuta cand cautam ceva potrivit pentru ziua lui Praslea, mare amator de ciocolata. Atunci toti cei 9 copii au fost incantati de rezultat. Apoi l-am repetat de Revelion - de aceasta data am avut musafiri adulti. Initial adultii au strambat din nas cand au auzit de tort cu dovlecel. Dar mai tarziu, tot&Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-8472720299458031792013-02-22T17:31:00.001+02:002013-03-01T10:42:54.818+02:00Tarta cu crema de lamaie
... sau "Lemon bars pentru Tea Party cu Emily". Este a doua oara cand pregatesc prajitura aceasta. Prima oara am facut-o marti, caci voiam sa pot face postarea la timp pentru a participa la petrecerea amintita mai sus. Doar ca in dupa-amiaza aceea am avut musafiri, prieteni de-ai copiilor, care... au mancat intreaga prajitura. Eu am apucat doar sa gust, tatal copiilor - nici macar Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-36936565579901925712013-02-05T14:18:00.005+02:002013-02-07T13:52:58.281+02:00Chec cu sfecla rosie si cacao
In ultima vreme am experimentat multe retete cu aluaturi dulci care au legume in compozitie - prea cunoscutul aluat cu morcovi ori cel cu dovleac, dar si zuchini sau, iata reteta de azi, cu sfecla rosie. In mod clar au devenit printre aluaturile mele preferate, sunt usor umede, dense, perfecte pentru a fi folosite ca blat de tort, fara a mai necesita insiropare, dar la fel de bune si Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-51161250663188215672012-12-25T18:24:00.001+02:002012-12-25T18:24:52.057+02:00Craciun fericit!
Va dorim tuturor sa va fie sufletele curate si calde, invaluite de bucuria Sfintei Sarbatori!
Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-53264639137081172612012-07-28T15:24:00.001+03:002012-07-30T20:40:16.403+03:00Inghetata de vanilie si branza de capra, cu zmeura
Ta-daaam! Va prezentam prima inghetata produsa acasa la noi :)
Noi nu suntem mari amatori de inghetata, noi - adultii. Drept pentru care, nici astia mici nu prea se intalnesc cu faimosul dulce; copilul a mai mancat pe la prieteni, aniversari, iar copila nu mancase niciodata pana zilele trecute. Eu cochetez cu ideea de a face inghetata acasa cam de prin primavara si imi tot spuneam ca Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-9048362694574416052012-07-17T18:08:00.002+03:002012-07-17T19:26:11.868+03:00Rulouri de vinete cu quinoa si branza feta
De acum cateva saptamani ma tot gandesc sa pregatesc felul acesta de mancare. Reteta am ochit-o intr-o revista lunara ce ma ispiteste pe mine mereu (ntz! ntz!) si initial o planificasem pentru provocarea Dulce Romanie a lunii trecute, cand Andie astepta retete vegetariene. Nu am mai reusit insa sa ma tin de plan. Si apoi au trecut zilele ...
Pana mai ieri cand, profitand si Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-8624629217900374611.post-58250559812454907172012-07-07T13:44:00.002+03:002012-07-07T13:46:06.042+03:00Mini tarte cu quark si afine
Luna aceasta, de fapt luna trecuta, am fost invitata pentru prima oara la Tea Party-ul organizat de Emily (este vorba de un proiect virtual in care suntem invitati sa pregatim cateva gustari pe care sa le savuram alaturi de o ceasca de ceai). M-am bucurat tare mult de aceasta ocazie,
caci, in afara de faptul ca ideea este minunata, Emily este ea insasi o persoana delicata,Ankihttp://www.blogger.com/profile/11914458243856482323noreply@blogger.com10