Saptamana trecuta, avand chef de experimentat in bucatarie, am ales o reteta noua din colectia de reviste nemtesti de specialitate. Trebuie sa recunosc ca, desi rezultatul a fost tare gustos, nu am reusit sa fac fotografii indeajuns de graitoare. Dar totusi, va arat ce a iesit, poate-poate va trage cu ochiul :)
Ingrediente pentru foaia de aluat:
Ingrediente pentru foaia de aluat:
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahar
- o priza de sare
- 1 ou
- 300 g faina
Ingrediente pentru umplutura:
- 3-4 mere
- 125 g mac
- 3-4 linguri zahar (sau mai mult, in functie de preferinte)
- 400 g smantana grasa
- 1 ou
- 4 linguri dulceata de caise (ori alt tip de dulceata fina, nu foarte colorata)
Mod de preparare:
- Pentru aluat: frecam bine untul moale, oul, zaharul si sarea pana la omogenizare. Adaugam apoi faina si amestecam/ framantam bine, pana obtinem un aluat putin faramicios si unsuros. Ca si aici.
- Aluatul astfel obtinut, il infoliem si il lasam in frigider, la rece, 30 de minute.
- In timpul acesta, pregatim umplutura: Mixam smantana cu oul, apoi adaugam zaharul si macul, continuand mixarea, pana ce zaharul se dizolva binisor.
- Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu grija (intre doua foi de hartie pentru copt, daca ne e mai usor astfel), il asezam in tava unsa cu unt, avand grija sa lasam o margine de 3 cm inaltime. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc (pentru a preveni umflarea acestuia in timpul coacerii).
- Turnam crema de smantana in interiorul tartei, apoi asezam desupra feliile de mere.
- Dam la cuptorul preincalzit, 40-45 de minute, la 200 de grade Celsius.
- Dupa ce scoatem tarta din cuptor, incalzim dulceata de caise, pentru a o inmuia usor si a o omogeniza bine. Apoi, cu ajutorul unei pensule, intindem bine un strat de dulceata desupra prajiturii.
- Lasam tarta sa se raceasca o vreme, apoi servim cu incredere. E tare buna si tare usoara. Nici nu iti dai seama cat mananci :) ... si nici nu iti dai seama cand s-a terminat!
No comments:
Post a Comment