Tuesday, October 20, 2009

Placinta cu dovleac

Am adunat o gramaaaada de retete ce au ca ingredient principal dovleacul. Si acum tot fac, diverse cu dovleac. Inca nu ne-am saturat si profitam ca aici se gasesc in prostie (sper sa gasiti si in Romania si sa incercati ).

Azi va prezint "pumpkin pie". Reteta am gasit-o pe o hartiuta mica, legata de coada dovleacului, personaj principal in episodul de fata :)


Ingrediente:
  • 400 g pulpa de dovleac (aproximativ o cana si trei sferturi)
  • 250 g faina
  • 50 g zahar tos alb
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • o priza de sare
  • 100 g zahar brun
  • o lingurita scortisoara
  • 3 oua separate
  • 100 g migdale pisate
  • 2 lingurite praf budinca de vanilie
Mod de preparare:
  • Preparam un aluat din faina, zaharul alb, unt, sare, ou. Amestecam ingredientele si framantam pana ajungem la consistenta unui aluat moale, ce se rupe usor. Ii dam forma de bila, infoliem si lasam la frigider, 30 minute.
  • Taiem dovleacul, il curatam de samburi si il punem in cuptor, pe hartie de copt, 15-20 minute, la 200 grade. Va dati seama ca e gata intepand cu furculita miezul - cand e moale, puteti scoate afara din cuptor. (In functie de marimea dovleacului, va va mai ramane miez; dar nu va suparati, ori il consumati ca atare, copt, ori il folositi in alte retete - promit ca voi mai posta :) ) . Il curatati de coaja, iar miezul il pasati pentru a obtine un piure fin (daca nu aveti blender, puteti sa il dati prin razuitoarea mica).
  • Mixam piureul de dovleac (400 g) cu zaharul brun, scortisoara, faina de migdale, praful de budinca si cele 3 galbenusuri. Apoi adaugam usor albusurile batute spuma.
  • Pregatim forma de tarta, ungand-o cu unt. Scoatem aluatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il asezam in forma, avand grija sa formam si o margine inaltata de vreo 3 cm.
  • Turnam crema de dovleac in "culcusul" formei, desupra aluatului. Dam la cuptor la 200 grade, 30 minute.
  • Cand e gata pudram cu zahar ori cu scortisoara.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment