Thursday, August 27, 2009

Supa crema de morcovi

Se vede treaba ca, de cand a inceput pruncul diversificarea, am inceput si noi sa consumam (si) mai multe supe decat inainte. Sa ne fie de bine, nu-i asa?! :)
Iaca deci, cum va aratam supe peste supe, sa ne fie cu iertare de va iese supa pe nas... :)

Reteta de fata e, asa cum se obisnuieste in bucataria noastra, una extrem de rapida. Cu riscul de a ma repeta - suntem foooarte ocupati, toata ziua ne jucam! Uf, greu e sa fii copil!

Dar sa nu ma pierd in vorbe caci, nu-i asa, nu am vreme pentru asta.

Mai intai sa privim in fata subiectul...
... si sa dam drumul povestii de azi...

* Timp de preparare: 25 minute
* 3 portii

Ingrediente:
  • 3 morcovi mari
  • 1 cartof mare
  • un sfert de radacina de telina
  • 4 tije de telina, cu frunze cu tot (facultativ)
  • o ceapa potrivita
  • 1-2 catei de usturoi
  • 250 ml smantana dulce (sau lapte)
  • 100- 150 ml supa de legume (sau apa) - cantitatea difera in functie de cat de groasa va place supa
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
  • Curatam, taiem cuburi si punem la fiert legumele (morcovii, cartofii si radacina de telina). Recomand fierberea pe vapori, ca fiind modalitatea prin care legumele isi pastreaza cel mai bine proprietatile nutritive.
  • Intre timp, tocam ceapa, tijele de telina si usturoiul. Le calim usor, 3 minute, la foc mic. Putem folosi un strop de ulei sau, daca vrem o supa mai dietetica, renuntam la ulei si aruncam peste ceapa un praf de sare - astfel, ceapa se va inmuia si se va cali in propria zeama. Tragem deoparte pana se fierb legumele.
  • Dupa ce acestea au fiert, le strecuram (daca au fiert in vapori, sarim peste etapa asta), le amestecam cu ceapa si usturoiul calite si le blenduim pana obtinem consistenta dorita.
  • Punem piureul obtinut pe foc mic, adaugam smantana ori laptele, apa, sare si piper. Lasam supa sa atinga punctul de fierbere.
  • Adaugam verdeata.
  • ... si servim. Pofta buna!


No comments:

Post a Comment