Monday, August 17, 2009

Supa crema de dovlecei si avocado


Bine v-am regasit, dragilor!

Dupa o indelungata absenta (motivata de vacanta si schimbari de domiciliu) iata ne intoarcem cu forte proaspete, dornici de experimente in bucatarie si cu pofta de povesti culinaresti, in gradina, sub umbrar...

Zilele trecute am incercat pentru prima oara aceasta reteta de supa crema. Daca referitor la aspectul ei parerile au fost impartite (unora parandu-li-se prea extravaganta si nu foarte atragatoare, iar altora placandu-le culoarea proaspata, verzuie mult de tot :) ), in ceea ce priveste gustul, votul a fost unanim: delicioasa, numai buna de prezentat pe blog!

Iata, deci, povestea ei:

* 4 portii
* Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente:
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa, tocata marunt
  • un catel de usturoi, tocat marunt
  • 500 ml supa de legume
  • 2 dovlecei medii, curatati si feliati
  • un avocado mediu, curatat si tocat
  • sare, piper dupa gust
  • pentru garnisit: crutoane/ ardei rosu/ verdeata tocata/ seminte de dovleac prajite etc.
Mod de preparare:
  • Intr-o oala, incingem uleiul, apoi calim pret de 2-3 minute ceapa, pana se inmoaie. Adaugam usturoiul si mai lasam 1 minut pe foc.
  • Turnam deasupra supa, adaugam dovleceii, saram. Lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 10 minute, pana ce dovleceii se inmoaie bine. Apoi tragem oala de pe foc si lasam 5 minute supa sa se domoleasca.
  • Strecuram legumele, adaugam si avocado-ul si apoi blenduim bine pana ce obtinem un piure cremos. Incorporam apoi piureul in supa.
  • Potrivim gustul cu sare si piper. Garnisim cu patrunjel verde.
  • Putem servi alaturi crutoane de paine, seminte prajite de dovleac, ardei iute rosu, smantana ... in functie de gust, de ceea ce gasim prin camara si in functie de cat ne permite silueta :)
Nota: Daca reducem cantitatea de sare si piper si renuntam la smantana si ardei iute, obtinem o reteta cat se poate de potrivita si sanatoasa pentru bebelusi.

Pofta buna celor mari si celor mici, deopotriva!

No comments:

Post a Comment