- 3 ardei mari (sau 4 ardei mai mici)
- 350 g ton in ulei (2 conserve)
- 2 oua
- 125 g mozzarella
- 3-4 felii de paine
- 2 catei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 10 frunze de busuioc proaspat
- o lingura de migdale (fulgi sau tocate) / sau seminte de pin
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Scurgem tonul de ulei si il maruntim. Intr-un bol amestecam tonul, ouale, miezul de paine sfaramat, usturoiul pisat si busuiocul tocat marunt.
Scurgem mozzarella de zeama, o tocam marunt si o adaugam compozitiei de peste.
Intr-o tigaie, fara grasime, prajim scurt migdalele, cat sa capete culoare. Le adaugam peste crema de peste. Condimentam cu sare si piper.Spalam ardeii, ii uscam. Taiem cate un capac fiecarui ardei, astfel incat coditele sa ramana intacte. Ii curatam pe interior de seminte si nervurile albe.Umplem ardeii cu compozitia de peste. Intr-un vas turnam uleiul, vinul si asezam ardeii umpluti. Dam la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 50-60 de minute (pana ardeii se innmoaie vizibil).
Am presarat deasupra cativa fulgi de migdale. I-am servit calzi, la pranz. Si la cina am mancat resturile reci, langa o salata de rosii. Mie mi-au placut in orice varianta.
Sper sa va placa si voua. Pofta buna!
Mmmmmmm, ce deliciu. Merita retinuta aceasta reteta.
ReplyDelete