Un exemplu concret este checul de fata. A durat vreo 10 minute sa il pregatesc, dupa care si-a vazut singur de treaba in cuptor, 50 de minute. Dar sa va detaliez...
Ingrediente:
- 2 banane potrivite
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
- o jumatate de lingurita cardamon
- o jumatate de lingurita scortioara
- 250 g faina
Mod de preparare:
- Curatam bananele si le pisam bine cu furculita, fin.
- Mixam bine ouale, zaharul si untul apoi adaugam si piureul de banane.
- Urmeaza cacaoa, cardamonul si scortisoara, continuand sa mixam.
- In cele din urma, adaugam faina si praful de copt, treptat, amestecand pentru a aobtine un aluat omogen. Consistenta obtinuta va fi ceva mai densa decat cea a aluatului pentru pandispan.
- Ungem o tava de chec cu unt, o tapetam cu faina si turnam aluatul in ea (tava mea are 25 cm lungime).
- Dam la cuptor la 180 de grade, pentru 50-55 minute, pana trece proba scobitoarei. Verificati pe la mijlocul intervalului, daca checul este rumenit la suprafata, puteti acoperi tava cu folie de aluminiu pentru a preveni prajirea lui excesiva.
- Dupa ce checul e copt, luam tava din cuptor si lasam sa se domoleasca pret de 10-15 minute. Apoi scoatem checul si il pudram cu zahar.
Inedita reteta. Am s-o incerc si eu. Cred ca este foarte bun. Acum a venit toamna, sper sa am mai mult timp si o sa iti scriu mai des.
ReplyDeleteNumai bine
Intotdeauna ma bucur de vizitele tale, Viviana :) . Astept sa imi spui daca v-a placut checul.
ReplyDeleteIti doresc o toamna insorita si calda!