Thursday, March 31, 2011

Paste cu broccoli si gorgonzola

Azi am pregatit pranzul pe fuga, folosindu-ma de resturi gasite prin frigider. Stiti si voi regula numarul 1 la paste: cu cat mai simplu, cu atat mai bun.
Asadar am luat 4 catei de usturoi, feliati subtire, trasi un minut in tigaie, intr-o lingura de ulei incins. Apoi am adaugat florile unei capatani de broccoli (vreo 300-400 de grrame). Am lasat la foc mic sa se inabuse, acoperite cu capac, vreo 3-5 minute, depinde cat de marunt ati rupt broccoliul. Daca e nevoie mai adaugati putina apa, caci nu vreti sa se prajeasca nimic. Am adaugat 150 grame de smantana si vreo 40-50 grame gorgonzola, am lasat inca 2 minute pe foc, pana ce branza s-a topit si sosul a ajuns la punctul de fierbere. Am mai asezonat cu sare si piper si gata, numai bune de pus peste pastele fierte al dente. Mi-a ajuns pentru doua portii.
Excelent, cata vreme sunteti prieteni cu gorgonzola si cu broccoli.

Enjoy!

2 comments: