Friday, March 4, 2011

Sparanghel cu ochi romanesc

Nu mancasem sparanghel pana anul trecut cand, dupa ce tot citisem cat e de sanatos si dupa ce pietele de aici fusesera invadate de gramezi gramezi de sparanghel, am luat taurul de coarne si l-am  pregatit in mai multe feluri, ca sa ne lamurim ce e cu el.


Ca un clasament al preferintelor, pe primul loc a fost supa crema de sparanghel. Am asezonat-o cu niste usturoi verde si a fost un mare deliciu. Ne-a placut tuturor. Sper sa apuc anul asta sa refac reteta si sa o postez.
Apoi, varianta de fata, e preferata mea, sparanghel fiert pe aburi, condimentat cu sare si piper, presarat cu parmezan. Cu un ochi romanesc deasupra (moale... mie mi s-a intarit pana sa fac poza :P). A, si un varf de unt. Yumm!
Am vaga senzatie ca am mai incercat o varianta, dar pe cuvant ca nu imi pot aminti cum. A, si aceeasi senzatie imi spune ca nu prea ne-a placut. Ca doar nu degeaba am uitat despre ce e vorba... Sau poate doar am visat despre asta??! :P

Oricum, enjoy o varianta simpla!

4 comments:

  1. Arata bine... nici eu nu am gatit sparanghel pana acum!

    ReplyDelete
  2. Multumesc. Da, face parte din categoria 'cu cat mai simplu, cu atat mai bine'.
    Intre timp am mai cules idei pt a gati sparanghelul, sper sa reusesc sa postez cateva din ele.

    ReplyDelete
  3. Mmm,ce pofta de sparanghel mi-ai facut!Astept sezonul! :)

    ReplyDelete
  4. Sincer iti spun ca ma simt onorata de vizita ta :) Bine ai venit!
    Si, la fel de sincer mai spun ca fotografiile astea le am de anul trecut. Anul asta nici eu nu am vazut inca sparanghel verde. Tare il astept.
    Azi am gasit alb la un pret rezonabil, ca pana acum erau niste super/extra/preturi.
    Dar oricum, tot cel verde imi place mai mult.
    Mai avem doar putin de asteptat, acush ii vine vremea...

    ReplyDelete