Ingrediente:
- 150 g leurda (o legatura si jumatate)
- 40 g parmezan
- 80-100 g amestec de seminte (pin, susan, dovleac, floarea soarelui, nuci pecan)
- 80 ml ulei de masline (ar fi mers 100, dar nu am avut mai mult)
- sare si piper
Cu ajutorul blenderului le mixam bine bine pana se formeaza pasta. Greu, nu? :)
Pentru cine nu are blender, se poate pisa si in mojar cu mana, doar ca dureaza nitel mai mult.
Mi-a iesit un borcan de vreo 250 g plin, pe care il voi pastra la frigider cateva zile. Cred ca e ok pana la o saptamana, dar sigur la noi nu va dura atat.
E un pesto foart bun si aromat. Sigur daca va place usturoiul va va placea si amestecul acesta. Se potriveste foarte bine la paste (desigur ), ca si umplutura la o rulada de carne, ca si dip langa un peste la cuptor, ori langa sparabghel aburit sau cartofi fierti cu unt. Il puteti pune in aluatul de clatite pentru a face mai apoi mini rulouri cu sunca de exemplu. Sau intins pe felii de bruchete cu rosioare coapte. Si sigur mai sunt multe multe variante. Astea mi-au venit mie acum repede in minte.
Eu, ca sa verific rezultatul, am intins repede pe paine niste pesto si unt.
Lecker!
No comments:
Post a Comment