Wednesday, July 15, 2015

Tort cu lamaie si zmeura


Astazi va propun o varianta perfecta pentru desertul unei zile toride de vara. Fie ca e pentru o duminca, asa cum s-a nimerit la noi, fie ca e pentru o aniversare (pentru care va trebui sa mariti cantitatile), reteta asta e potrivita oricum.

Tuesday, July 14, 2015

Indiene cu frisca

... Imi amintesc perfect cofetaria de pe colt. Acolo ne era deseori popasul dupa ce ieseam de la scoala. Prietena mea isi lua un choux ori un ecler. Eu imi luam negresit o indiana. Era preferata mea, dintre prajiturile de cofetarie. Buna, zemoasa, racoroasa. ... Apoi au trecut ani, multa vreme nu am mai mers prin cofetarii, apoi au aparut alte retete, alte trenduri, tarte frantuzesti, cheesecake-uri... , apoi alte tari, alte retete....
Acum vreo doi ani mi-am amintit spontan de Indienele din copilarie si am cautat o reteta pe internet.

Tuesday, July 7, 2015

Clafoutis cu cirese



Zilele trecute sotul meu a ajutat niste prieteni ce se mutau in casa noua. Dupa o dupa-masa lunga s-a intors acasa cu o galeata plina cu cirese proaspat culese din noua gradina. The yumm!! 
Nu imi amintesc sa mi se fi intamplat vreodata sa am la dispozitie mai multe cirese decat poate stomacul meu duce :) Dar de data asta o asa mare galeata plina cu fructe ne-a facut knock-out pe toti. Asa ca vrand-nevrand, ca sa nu apuce dragutele-grasutele sa se strice, a fost musai sa le folosesc intr-un desert. Cum nu mai facusem niciodata clafoutis cu cirese (ca nu m-a indurat niciodata sa "stric" bunatate de fructe proapsete in prajituri), am decis ca acum e momentul lui.