Friday, June 17, 2016

Somon in crusta de seminte cu salata calda de sparanghel


Dragilor, azi am două lucruri să vă spun: în primul rand, să încercați rețeta asta de somon. Este pur și simplu DE-Men-Ti-A-Lă. Am descoperit-o acum un an, la Butterandcream (mulțumesc pentru rețetă) și numai așa am mai pregatit somonul de atunci. Să încercati, să încercati!

Apoi, al  doilea lucru pe care vreau sa vi-l recomand: Sparanghelul. Il știti? Ați mancat? Vă place? Eu abia de vreo 3-4 ani l-am descoperit și, practic, încă îl mai descopăr. Ai mei nu sunt mari amatori, așa că eu tot încerc și tot testez. Pană acum, salata asta caldă este în topul preferințelor mele, aș manca-o și așa simplă, fără carne. Sunt curioasă, voi ce rețete cu sparanghel preferați?
Pană una alta, iata rețeta de azi....
 
 
Ingrediente:
*pentru 2 porții
  • 250 g file de somon
  • 1 lingură de miere
  • 100 g semințe (susan, dovleac, floarea soarelui)
  • 6 tije de sparanghel verde
  • o ceapă roșie de mărime mijlocie
  • 2 căței usturoi
  • 3 roșii de mărime mijlocie
  • o jumătate legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămaie

Mod de pregatire:
  • Cuptorul  se preîncălzeste la 190 de grade. Somonul se curăță de solzi si de eventualele oase rămase, se șterge cu un servețel de hârtie, se condimentează cu sare si piper. Apoi se unge cu miere pe toate părțile si se tăvălește prin amestecul de semințe. Într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline, bucățile de somon se prăjesc scurt, 3 minute, cu pielea în jos. Apoi se transferă somonul intr-o tavă potrivită si se dă la cuptor, pentru încă 12-15 minute, pană cand peștele este pătruns si semințele usor rumenite.
  • Cât timp somonul e la cuptor, se pregătește salata. Sparanghelul curățat se taie felii. Ceapa si usturoiul, curățate, se toacă mărunt. Roșiile se curăță de sâmburi si se taie in cubulețe. Pătrunjelul se toacă marunt. Sparanghelul, ceapa si usturoiul se călesc usor, 3-4 minute, în 2 linguri de ulei de măsline. Apoi se adaugă roșiile si pătrunjelul, se mai lasă 2 minute. Se condimentează cu sare si piper, se adaugă zeamă de lămaie dupa gust.
Somonul se servește alături de salata caldă. Să vă fie de bine!




No comments:

Post a Comment