- 300 g morcov
- 200 g telina
- 250 g pastarnac
- 3 cartofi potriviti
- o legatura de patrunjel verde
- 100 ml lapte
- 100 ml smantana
- sare, piper
- 2 lingurite ulei (facultativ)
- 2 l apa/ supa (se poate folosi concentrat pentru supa)
Mod de preparare:
Se curata toate legumele, se taie bucati potrivite (cam cum se taie cartofii pentru piure).
Pas facultativ: se caleste zarzavatul in ulei incins, pret de 2 minute (de obicei eu sar acest pas, si fierb direct legumele). Apoi se adauga cartofii si supa. Lasam la foc mic aproximativ 30 de minute, pana ce legumele sunt fierte bine. Lasam 5-10 minute sa se raceasca.
Strecuram supa, iar legumele le pisam cu mixerul pana la consistenta dorita (noua ne place sa ramana cateva bucatele de legume intregi). Amestecam piureul obtinut cu supa strecurata, adaugam lapte, condimente si punem din nou la fiert la foc mic, pentru 5 minute.
Apoi tragem oala de pe foc, adaugam smantana si patrunjelul spalat si tocat marunt. Amestecam.
Servim calda, cu crutoane de paine sau felii de paine prajita.
In functie de cat de dietetica o doriti, puteti renunta la faza de calire a legumelor in ulei, la smantana (inlocuind-o cu lapte), respectiv la crutoane. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment