- 3 dovlecei micuti
- 6 ciuperci
- 2 cepe verzi
- 150 g sunca afumata
- 130 g mix de branzeturi
- 2 linguri de smantana
- 2 galbenusuri (albusurile le-am folosit pentru o spuma de capsuni...)
- 2 rosii cherry
- o mana de patrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare:
Am spalat bine dovleceii, i-am taiat pe lung si i-am scobit. Am spalat si ciupercile. Apoi am amestecat miezul dovleceilor, ceapa, coditele de ciuperci, rosioarele, patrunjelul - toate tocate marunt, sunca taiata bucatele, cascavalul razuit, galbenusurile, smantana, sarea si piperul. Am obtinut asta:Cu aceasta compozitie am umplut jumatatile de dovlecei si ciupercutele. Le-am asezat in formele pentru cuptor, unse cu unt (am folosit doua forme, fiindca nu au incaput intr-una singura). Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.
Am servit alaturi de o salata de rosii proaspete. O cina delicioasa.
Pofta buna!
O bunatate de mancarica! :)
ReplyDeleteNiste premii frumusele te asteapta la mine pe blog! Te pup! Cam de multisor! :))
Draga mea,
ReplyDeleteIti scriu o reteta care sigur o sa-ti placa.
Razi dovlecei,ii amesteci cu: oua, branza rasa si una(doua)liguri de faina. Faina este optionala. Tapetezi o forma cu pesmet si pui umplutura. Bagi la cuptor. Cantitatile le apreciezi din ochi.In timp ce se coace ai impresia ca este friptura de pui la cuptor.
Miroase foarte frumos si este si foarte buna la gust.Iti doresc succes. Sigur o sa va placa.
O lasi la cuptor pana se rumeneste bine.
Sper sa o faci.
Miha dragam multumesc frumos! Sunt primele premii pentru micul blog... atat de mult m-ai bucurat si m-ai emotionat :)
ReplyDeleteVoi trece pe la tine sa vad exact despre ce e vorba. Drept sa iti spun, nu stiu exact ce trebuie sa fac cu premiile :) ... sunt incepatoare intr-ale blogosferei, imi cer scuze. Dar iti multumesc tare, taaaare frumos.
Te pup
Draga Viviana, multumesc frumos ca ai impartasit cu noi bunatatea asta de reteta. Compozitia seamana foarte mult cu cea pe care o fac eu la Chiftelele de dovlecel - am si pus reteta pe blog. Iar modul de coacere ma duce cu gandul catre o budinca... O voi incerca, desigur, de indata ce ne aprovizionam cu dovlecei. Si iti voi da de stire despre cat de mult ne-a placut (ca sunt sigura ca o vom aprecia).
ReplyDeleteSaru'mana inca o data pentru gestul tau :)
Anki,nu trebuie decat sa copii imaginile de la mine,si le pui intr-un post la tine pe blog.
ReplyDeleteDe obicei,se precizeaza printr-un link persoana cate te-a premiat si prin alte link-uri persoanele carora le oferi.
Ma bucur nespus ca am fost prima care te-a premiat! La cat mai multe premii de acum incolo! Sper ca sunt buna la mana! :)))
Te pup! O zi buna!
Multumesc frumos, Miha. Atat pentru premii si urari, cat si pentru invataminte.
ReplyDeleteVoi avea grija zilele astea sa primesc premiile cum se cuvine.
:) O zi buna si tie!