Reteta aceasta e din categoria celor super simple, super rapide si super gustoase. Totul la super...lativ :)
Repede, repede, sa o incercati, acum cat prunele sunt proaspete si gustoase. Si ieftine, sigur. Noi am repetat reteta de 2 ori la sfarsit de saptamana si s-a topit un' doi, de fiecare data.
Ingrediente:
- 500 g quark sau branza de vaci
- 400-500 g prune
- 50 g unt, la temperatura camerei
- 100 g zahar
- coaja de la o lamaie bio
- 4 oua
- 50 g faina
- 2 linguri gris
- o lingura zeama de lamaie
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C.
- Puneti branza de vaci la scurs.
- Curatati punele si le taiati in sferturi.
- Separati ouale, bateti bine bine albusurile, spuma tare.
- Intr-un alt bol, frecati untul cu coaja de lamaie (tot cu mixerul). Apoi adaugati zaharul si mixati in continuare. Cand zaharul s-a dizolvat adaugati, rand pe rand, galbenusurile.
- Urmeaza branza de vaci scursa, continuand sa mixati.
- Adaugati faina si grisul si amestecati.
- La urma puneti si spuma de albusuri, amestecand incet, cu miscari de sus in jos, cu o lingura, pentru a nu se desumfla.
- Pregatiti o forma termorezistenta ungand-o cu unt si tapetand-o cu zahar. Eu am folosit o tava de yena, ovala, de 20 cm pe lungime si 15 cm pe latime. Si prajitura a iesit inalta de vreo 5 cm.
- Turnati aluatul in tava, nivelati cu o lingura, apoi asezati bucatile de prune deasupra.
- Bagati la cuptor (tot la 200 de grade), cam 35-40 de minute. Cand e rumenita o scoateti, o lasati la racit, apoi presarati zahar pudra si scortisoara deasupra
Arata fff bine! Eu nu stiu ce este acela quarc. Branza de vaci sa fie dulce?
ReplyDeleteMa bucur, Ina, ca ai trecut pe aici. Asa am ocazia sa iti spun cat de mult iti admir blogul si, mai ales, maiestria :)
ReplyDeleteReferitor la intrebarile tale, quark -ul e o varianta de branza ce se gaseste in tarile vorbitoare de germana si din nordul Europei. Eu locuiesc in Germania unde nu gasesc branza de vaci si astfel o inlocuiesc cu quark. De asta spun ca si reciproca e valabila. Desi metoda de obtinere nu e fix aceeasi, la gust cele 2 tipuri de branza seamana.
Cand spui 'branza de vaci dulce' te referi la branza obtinuta din lapte proaspat? Eu stiu ca branza de vaci poate fi obtinuta sau din laptele proaspat sau din lapte prins (acrit). Eu zic ca poti folosi la reteta asta oricare din cele 2 variante.
Sper ca te-am lamurit, desi, sincer, nu am inteles exact la ce te referi :)
Completez... branza de vaci din lapte proaspat, fiind mai pe gustul meu, ar fi varianta pe care as alege-o daca ar trebui sa aleg dintre doua.
DeleteCe surpriza, multumesc pentru aprecieri! :)
ReplyDeleteCand am zis branza dulce m-am referit la cea proaspata si fara pic de sare.
Cu placere, si mai ales cu sinceritate :) Ti-am descoperit blogul primavara ce a trecut si l-am salvat la favorite. Asa incat te-am 'recunoscut' imediat cand ti-am vazut comentariul.
DeleteRevenind la intrebarea ta, acea branza e cea potrivita, da.