Monday, September 29, 2014

Biscuiti cu crema de branza, umpluti cu Nutella

Biscuitii acestia sunt printre preferatii mei. Singura lor problema, din punctul meu de vedere, este ca in timpul pregatirii lor ai de lucrat cu un aluat lipicios, greu de manevrat, mai ales ca trebuie umpluti cu ceva cremos. Noroc ca Paula cu biscuitii ei de acum ceva vreme mi-a dat ideea de a congela intai bilute de Nutella. Treaba se simplifica cel putin pe jumatate. Sigur, aluatul tot lipicios e, dar macar ti se va lipi de degete numai aluat, nu si crema de alune :)
Hai ca nu mai pierd vremea si va dau reteta.


Ingrediente:
  • 110 g unt moale, la temperatura camerei
  •  250 g cream de branza (gen Almete), sau branza de vaci bine scursa
  • 280 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • 420 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un varf de cutit de sare
  • Nutella pentru umplut, 100 - 150 g
Mod de preparare:
  • Mixam untul, branza si zaharul.
  • Apoi adaugam, unul cate unul, ouale, continuand mixarea. Incorporam si extraxtul de vanilie.
  • Amestecam ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea) si apoi turnam, mestecand incet, peste compozitia de unt si branza. Omogenizam si dam auatul la frigider pentru cel putin o ora (cel mai bine e sa il lasati peste noapte).
  • Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam mici gramajoare de Nutella (cam jumatate de lingurita) si apoi lasam tava in congelator aproximativ 30 de minute, pana bilutele se intaresc.
  • Pornim cuptorul la 185 grade Celsius.
  • Cu ajutorul unei linguri, formam mingiute de aluat in mijlocul carora ascundem cate o biluta de Nutella. Ale mele au fost cam ca de marimea prunelor si mi s-a parut ca au iesit niste biscuiti prea mari (cam 6-7 cm in diametru).
  • Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, aplatizam putin si coacem 11-13 min, pana se rumenesc frumos.




Mie mi-au iesit vreo 40 de biscuiti, parca prea mari ca si dimensiune, cum va spuneam mai sus. Data viitoare voi pregati aluatul doar din jumatate din cantitati si voi incerca sa fac bilutele mai mici. 
Inca o recomandare: fiindca aluatul se lipeste usor de maine, mi-am umezit frecvent mainile si in felul asta l-am manevrat mai usor.

Spor la treaba!




No comments:

Post a Comment