Au ajuns si la noi caldurile... Iata o combinatie extrem de gustoasa: capsuni, branza feta, migdale prajite si salata verde - o alegere excelenta pentru zilele toride, in care avem pofta de ceva proaspat.
* Timp de preparare: 10-15 minute
* 4 portii
Ingrediente:
Mod de preparare:
* Timp de preparare: 10-15 minute
* 4 portii
Ingrediente:
- o capatana salata verde, rupta cu mana
- 200 g capsuni, felii
- o cana branza feta, faramitata (sau telemea)
- 3 linguri migdale, fulgi sau tocate fin (sau nuci, sau alune)
- o lingurita miere
- o lingurita mustar (Dijon, daca aveti)
- sucul de la o lamaie
- 2 linguri otet (balsamic)
- 2 linguri zahar (brun, de preferinta)
- 2 linguri ulei de masline
- un varf de cutit de piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, pe foc potrivit, prajim migdalele, amestecand continuu, pana cand acestea se rumenesc usor. Indepartam tigaia de pe foc si o lasam deoparte.
Intr-un bol, pregatim sosul: amestecam usturoiul, mierea, mustarul, sucul de lamaie, otetul, zaharul si uleiul.
Intr-un bol de dimensiuni mari, amestecam migdalele prajite, salata verde, capsunii si branza. Turnam deasupra sosul, presaram piperul, lasam la frigider pret de 5 minute si apoi servim, simplu sau alaturi de felii de paine prajita cu usturoi.
O portie la masa 3, va rog!
ReplyDeleteSi o bere rece!
branaza cu capsuni? hmm inca nu am incercat...dar trebuie incercat ;) multumesc de idee
ReplyDeleteDraghe Anonim, cidru e bun? :P ...
ReplyDeleteDraga Adizzy, ma bucur ca ti-am dat idei noi... Astept sa imi spui daca ti s-a parut una buna.:)