Ingrediente:
- 2 oua
- 12 linguri de ulei
- 120 ml lapte
- o lingurita praf de copt
- 230-250 g zahar (in functie de preferinta voastra)
- 300 g faina
- un varf de cutit scortisoara
- aproximativ 600 g cirese
Mod de preparare:
Mixam bine ouale, laptele, uleiul, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam faina si mixam pana aluatul devine omogen. Daca este prea tare, il putem inmuia cu inca o lingura de lapte. Ar trebui sa ajungem la consistenta asta...Pregatim ciresele: le spalam, scoatem samburii si le injumatatim.
Ungem o tava cu unt si o pudram cu faina. Sau puteti face ca mine: doar am tapetat-o cu hartie de copt. Turnam aluatul in tava, asezam ciresele deasupra, apoi presaram praful de scortisoara. Eu am folosit o tava de 22 x 32 cm. Am copt prajitura in cuptorul preincalzit, la 175 de grade, aproximativ 35 de minute. Daca e rumenita frumos si trece testul scobitoarei, inseamna ca e coapta.
O lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si o devoram!
Mama ne-a facut diverse variante: cu prune, cu piersici, cu caise (atat proaspete, cat si din compot). Acum eu am incercat cu cirese. Mereu s-a topit cat ai zice peste. Scortisoara ii da o aroma discreta, dar deosebita. Daca folositi fructe mai acre, puteti presara deasupra lor, pe langa scortisoara, inca o lingura de zahar.
Ce sa va mai spun... Pofta buna! Bucatica asta am salvat-o pentru voi...
Buna!
ReplyDeleteCam ce dimensiuni are tava ta? Eu am niste tavi de 40/28 (sau 30) si vreau sa vad daca fac o compozitie si jumatate. ;-)
Tava mea e mai mica: 32 x 22 cm. Cred ca e ok cum te-ai gandit. Si eu as inmulti cantitatile cu 1,5.
ReplyDeleteSpor la treaba!
Foarte bine arata..felicitari pentru cele pregatite
ReplyDeleteMultumesc frumos, Anne! Te mai astept in vizita :)
ReplyDelete