Uf, tare greu imi gasesc cuvintele, cred ca mi-am iesit din mana in lunga pauza de postari.
Dar hai sa imi fac 'incalzirea' scurt si la obiect: in lunile care au trecut ne-am schimbat domiciliul, ne-am mutat in casa noua, ne-am adaptat in noul oras (de fapt e un satuc mic si cochet :) ), la o noua gradinita, am cunoscut oameni noi, am trecut prin 3 provideri de internet... acum ne-am mai linistit putin.
Si sa revin la reteta: ce facem sambata seara, atunci cand se termina stocul de ciocolata din raft, magazinele sunt inchise, iar noi avem nevoie de o scuza un strop de energie pentru o noua tura de biciclete sau, pur si simplu, de a le umple gurile cu ceva bun si a savura cateva momente de liniste? Pai, ne suflecam manecile si ne pregatim singuri ciocolata... cu gust de copilarie, nu-i asa?
Ingrediente:
- 500 g lapte praf
- 250 g zahar
- 60 g cacao
- 250 ml apa
- 200-250 g unt
- dupa plac, esenta de rom/ vanilie/ stafide/ alune etc
Mod de preparare:
- Amestecam apa cu zaharul si le punem la fiert. Dupa ce incep sa dea in clocot, le mai lasam la foc mic, sa fiarba, timp de 7 minute.
- Dupa cele 7 minute, adaugam untul taiat bucati si amestecam pana acesta se topeste.
- Luam cratita deoparte de pe foc si adaugam laptele praf si cacaoa. Amestecam bine. Daca nu va plac cocoloasele de lapte praf (mie imi plac, le vedeti si in imagini), e indicat sa turnati parfurile cernandu-le printr-o sita.
- La sfarsit adaugam si esentele, semintele pe care le dorim (eu nu mai pun nimic, alor mei le place ciocolata simpla simpla).
- Turnam intr-o tava tapetata cu folie alimentar, nivelam si dam la rece. Eu obisnuiesc sa o pregatesc seara si sa o las apoi la temperatura camerei pana dimineata. O gasim cu consistenta perfecta.
Pofta buna!
Bine ai revenit!
ReplyDeleteMersi frumos. :)
ReplyDeleteCe bine arata! Am incercat si eu mai demult, adr nu mi-a iesit... Imi cumpar mereu ciocolata de casa, cel mai des de aici http://www.lamedeleni.ro/deserturi/439-baton-delicatese-ciocolata.html , e ff buna!
ReplyDelete:) Unde locuiesc eu nu se gaseste de cumparat ciocolata de casa, asa ca ne facem pofta la noi in bucatarie:)
ReplyDelete