A venit primavara! Am asteptat atat de mult vremea frumoasa incat acum vrem sa stam cat mai mult afara, la aer curat. Insa dupa 2-3 ore de plimbat prin padure, ne intoarcem acasa cu o pofta teribila de mancare, dar si cu mult prea putin timp ramas pentru gatit... Pentru astfel de momente, iata o reteta rapida, satioasa si , desigur, gustoasa.
* 2 portii
* Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
* 2 portii
* Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 300 g dovlecel verde
- o lingura ulei (eu folosesc ulei de masline)
- o lingurita sare
- o jumatate lingurita piper
- un catel de usturoi
- 1 dl smantana (15 % grasime)
- 150 g spaghete
- 125 g rosioare
- branza rasa pentru ornat (este potrivit un tip mai uscat de branza sau cascaval)
Mod de preparare:
Taiem dovlecelul pe lat, in felii subtiri. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim dovlecelul, lasandu-l apoi sa fiarba la foc mic, in suc propriu pana ce acesta se evapora. Adaugam condimentele, usturoiul pisat si smantana si lasam sa fiarba incet, aproximati 7 minute.
In timpul asta fierbem spaghetele in apa cu sare si putin ulei, la foc mic, dupa instructiunile de pe pachet. Apoi le scurgem bine (fara a le mai clati).
Pregatim rosioarele taindu-le in jumatati.
La final, amestecam spaghetele, sosul cu dovlecel si rosiile; presaram cu branza rasa si servim.
Pentru “carnivori” am servit alaturi de paste un carnat prajit.
No comments:
Post a Comment