- 8 cartofi maricei
- 2 morcovi
- 500 g piept pui (felii de 1 cm grosime)
- sare, piper, boia dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Curatam si taiem cartofii in cuburi, ca pentru piure. Curatam morcovii si ii taiem felii lungi de 7 cm si groase de 4 mm (cu aproximatie).
Asezam intr-un vas (de yena) cartofii amestecati cu morcovii, presarati cu sare, piper si boia. Deasupra lor, asezam fileurile de carne sarata si piperata; stropim totul cu ulei. Dam la cuptor, la 220 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. Pe la mijlocul acestei perioade de timp, sa verificati tava din cuptor: carnea ar trebui intoarsa, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti.
Cartofii si morcovii vor fi mai mult inabusiti decat prajiti, dat fiind faptul ca sunt acoperiti de carne. Pe de alta parte, sucul din carne se scurge peste ei, dandu-le o aroma deosebita. Puteti servi alaturi o salata de legume proaspete sau la fel de bine, muraturi.
In loc de piept de pui, puteti folosi la fel de bine aripi sau pulpe. Va recomand ca, daca aveti timp inainte de a incepe "gateala", sa sarati si piperati carnea, dupa care sa o lasati la frigider o ora sau chiar mai multe. Facand astfel, asigurati un grad mai mare de fragezime al carnii gatite. Asta a fost tot...
Pofta buna!
I-am facut la Zanu si o zis "Yumeeee, sa mai faci". Ceea ce nu se poate spune si despre pancakes (pe care le-am ratat) :)
ReplyDeleteSa va fie de bine! Si, vorba lui Zanu, sa mai faci! ... nu te necaji cu pancakes-urile alea, data viitoare ies, negresit. pup iu :)
ReplyDelete