Tuesday, May 5, 2009

Pancakes / Clatite americane

Astazi va propun o reteta foarte simplu de realizat, foarte ieftina, ce se prepara in timp record si, care, alaturi de o cafea buna, poate constitui un mic dejun "de rasfat" ori o pauza "dulce" de dupa-amiaza ... Asadar, hai sa ne rasfatam cu aceste clatite delicioase!Ingrediente:
  • 3 oua
  • 120 g faina
  • 1 lingurita cu varf cu praf de copt
  • 150 ml lapte
  • putin praf de sare
  • 4 lingurite cu varf de zahar

Mod de preparare:
Se freaca bine galbenusurile cu zahar, pana se albeste acest amestec. Apoi se adauga alternativ, cate un pic de lapte, cate un pic de faina... pana ce adaugam intregile cantitati de lapte, respectiv faina. Apoi presaram praful de copt, precum si praful de sare.
Albusurile se bat spuma si se adauga la final aluatului de clatite, amestecand cu grija, de sus in jos, pentru a ramane pufoase.
Se unge cu foarte putin ulei o tigaie de teflon si se pun pancakes-urile la prajit.
Eu pun cam un sfert de polonic normal, pe centrul tigaii. Ies ceva mai mici decat clatitele obisnuite; se poate vedea in fotografie marimea lor.
Cand incep sa se vada basicute, e semn ca se poate intoarce pancake-ul pe cealalta parte.
Sunt un pic mai grosute decat clatitele obisnuite, dar sunt pufoase si aerate din cauza albusului batut spuma. Mie imi ies aproximativ 12-13 bucati de clatite din cantitatile amintite.
Se servesc pudrate cu zahar/ cu miere/ cu gem/ cu crema de ciocolata/ cu gem si smantana (ca la papanasi)/ ori chiar simple ca sunt bune si asa....

Pentru voi, o portie cu zahar pudra... Si o portie cu gem de afine si smantana... Pofta buna!

PS. Se cuvine sa spun ca "am cules" reteta asta din ograda lui Pocahontas, fata maiastra intr-ale dulciurilor!

6 comments:

  1. ieri am facut clatite dupa reteta ta, usor sceptica la inceput pentru ca mai incercasem eu diverse retete de clatite asa zis americane si numai cum trebuia nu ieseau :) insa respectand reteta ta au iesit ca in filme impresionandu-mi invitatii.cu multumiri, Elena

    ReplyDelete
  2. Draga Elena,
    Ma bucur ca totusi ai incercat reteta si, mai ales, ma bucur ca v-a placut rezultatul.
    Te mai astept in vizita si astept cu interes impresii referitoare si la alte retete :)

    ReplyDelete
  3. voi face zilele acestea tarta cu branza si zmeura - cred ca voi folosi capsune totusi, daca nu gasesc zmeura - si te anunt ce rezultat obtin :) am si votat-o dealtfel. (am fost votul nr 10 sau 11)

    ReplyDelete
  4. Saru'mana pentru vot :)
    Sunt sigura ca va iesi delicioasa tarta cu capsuni; dealtfel orice fruct aromat se potriveste.(Sa stii ca initial, crema are o consistenta lichida - eu eram sceptica vazand cum e - insa se va inchega foarte bine la copt).
    Spor la treaba. Sper sa va lingeti pe degete :)

    ReplyDelete
  5. Foarte foarte bune leam facut chiar acum am vazut reteta si am facuto sunt exceptionale nu am decat cuvinte de lauda si sincer nu ma asteptam sa imi iasa asa bine .Multumesc mult pt reteta....

    ReplyDelete
  6. Cu mare placere, George24. Sa va fie de bine clatitele. Ma bucur ca v-au placut. :)

    ReplyDelete